Svi vole spajati praznike s vikendom i priuštiti si mini odmor.

Ako kojim slučajem baš u tom periodu godine, kad se vama izletuje, nema praznika, vikend također zvuči kao dobra opcija.

Obiteljski izlet koji će udovoljiti željama teenagera koji ne razumije zašto mora ići, muškarca koji je prvobitno imao drugačije planove za vikend, klinceze koju naprosto sve zanima i klinjoline koja se ne može izjasniti ali ide pa-pa.

Ponekad nije bitno gdje se izletuje, bitno je da se izletuje.

Svaka majka zna da kad ide negdje, “spremiti se” ne znači spremiti samo sebe.

To znači spremiti djecu, muža i sebe ako uspiješ.

Hrana za put

Ne želim da mi klinci jedu gluposti za po putu. Zato odlučujem dio hrane od našeg ručka smiksati Hani, staviti u posudice i eto mi hrane za nju!

Vadim staklenku iz ormarića. Nespretno je primim i ona završi na podu u tisuću komadića. Hanči je premala za puzle, pogotovo staklene - pomislim i sama sebi se kiselo nasmiješim dok sakupljam razbijeno staklo.

Odvajam za nju malo riže. Automatski poližem žlicu. Zaboravila sam da sam je posolila. Ne samo posolila, već i presolila. Morat ću joj skuhati drugu.

Pripremam povrće i piletinu za blendanje štapnim mikserom. Dva krrr i iz njega počne sukljati dim uz iskre. Knedla mi se lagano stvara u grlu ali ne odustajem.

Nervozno prebacujem povrće i piletinu u blender. Uključujem ga i sav sadržaj iz njega završi na zidu. Poklopac blendera mi se smiješi iz sudopera.

Ni Picasso ovo ne bi bolje napravio - pomislim dok vadim komadiće mrkve iz kose.

S blago zacaklenim očima na rubu suza gledam kuhinjski kaos i zamišljam Wonder Woman kako uletava kroz prozor i spašava stvari.

Umjesto nje, taman se pojavila zadnja osoba koju sam trenutno htjela vidjeti - moja bolja polovica.

- Vidi što sam pronašao u dućanu za Hanči. - kaže vadeći iz vrećice neku, meni nepoznatu, posudicu s natpisom: Lino povrće s rižom i piletinom. - Kupio sam da isprobamo, a taman dobro dođe za nju za put.

Lice mi se ozarilo. Kakva Wonder Woman? Udana sam za najdivnijeg i najboljeg superheroja svih vremena. U tom trenu shvatim koliko ga volim i koliko sam sretna što ga imam.

- Aha, ti si kupio kašicu? Mislila sam ja kuhati, ali dobro, kad si je već kupio, onda ne budem.

                                    Voli vas J.

Prethodni blog: I Bog stvori dadilju