Uglavnom, pozlilo mi je. Prvi puta u ovoj trudnoći. I taman kad sam stručno (jer mi je ovo treća trudnoća) zaključila kako je prvo tromjesečje gotovo neprimjetno prošlo i da sam sad mirna. 

Naravno da su me spakirali kući i pratili zabrinutih lica nakon kratke rasprave da ne mogu ići kući javim prijevozom i, gotovo kao ranjenika u helikopter, pod objema miškama me strpali u taksi. Uzela sam ostatak tjedna slobodno. Kuća mi je već to poslijepodne izgledala kao cirkuski šator pa sam se primila pospremanja.

Navečer sam, kao u frizerskom salonu, prolistala sve časopise koje mi je Ksenija donijela jer su joj, naravno, iz ureda detaljno ispričali što se dogodilo i da strogo mirujem.

U srijedu je voljeni razvezao djecu i ostala sam posve sama, u blistavom domu, s televizijskim programom punim Usurpadora, Eleza i sličnih sapunica. Nisam znala što sa sobom.

Više naš nego njihov:)

Palo mi je na pamet da je uskoro Noć vještica. Vrlo često ljudi negativno reagiraju na sam događaj, ali meni je on jako zabavan i zanimljiv. Naime, tvrdnja je kako je to američki blagdan i da ga mi nemamo što slaviti, ali istina je upravo suprotna. U Ameriku su tradiciju donijeli Irci, koji su je naslijedili od Kelta. Dakle više je naš, nego njihov.

Provezete li se Zagorjem, teško da ćete naići na kuću koja nema izdubljenu bundevu pred vratima.

Nemam živaca za dubljenje bundeva, ali imam bezbroj praznih teglica Lino lade i par teglica Lino voćnih kašica koje sam morala kupiti malenoj u nedavnom obilasku dućana (argument je bio da mora provjeriti hoće li beba jesti finu hranu i, da nije uvažen, vjerojatno bi vlastitim djetetom čistila pod dućana dok je izvlačim kroz vrata beskontaktno plaćajući ostatak namirnica).

Svi vi koji imate klince koji se vesele svakakvim kreativnim projektima ili ne znate što ćete sa sobom, mislim da imam odličnu ideju za vas.

Projekt teglica-bundeva

1. Uzmite nekoliko praznih teglica od kašica ili Lino lade. Kako bi skinuli naljepnice, najbolje je teglice na par minuta staviti u zdjelu s vrućom vodom.


2.  Naljepnice se skidaju same od sebe (a možete ih kasnije poslati na zamjenu za Lino kalendar).

3. Teglice ostavite da se posuše dok skicirate “strašne” likove.

4. Suhe teglice obojite gustim slojem tempere (bez dodavanja vode).5. Ostavite da se boja posuši. Lica možete oslikavati markerima ili temperama, prema ranije skiciranim predlošcima.

6. Krep papirom po želji  likovima dodajte gornji dio i zavežite koncem ili špagom.7. Umjesto svijeća (moja djeca nisu toliko disciplinirana da mogu ostaviti upaljenu svijeću u domu), iskoristite lampice za bor.

8. I “strašni” ukrasi za tjeranje zločestoće iz doma su gotovi ;)

Radite li ukrase sa svojim klincima, jako rado bih ih vidjela. Pohvalite se na Lino Baby Facebook profilu :)

Voli vas J.

Prethodni blog: Dječji rođendani - što zapravo čini dan za pamćenje?