Sve novogodišnje odluke koje sam ikad donosila uglavnom su nadobudne i istope se u roku “siječanj”. 

Popis bi izgledao otprilike ovako:

1.
Prva odluka - klasika - dovest ću se u formu PRIJE ljeta. Obično ovu odluku istopim prije nego tih par šlaufova viška. Najlakše topljenje ikad. 

2.
Disciplinirana štednja je druga najčešća odluka. Instaliram praznu staklenku Lino Lade (onu veću od 750g) i odlučujem na kraju svakog tjedna u nju isprazniti sitniš iz novčanika. Ta tegla u međuvremenu postane dodatni bankomat za Nininu užinu za školu. Na kraju godine ostane mi taman za novu Lino Ladu od 750g. E nećeš, razbojniče!

3.
Onda ide ona sebična odluka. Posvetit ću se malo više sebi - čitat ću jednu knjigu tjedno, priuštit ću si mjesečnu masažu, manikuru, frizuru… Za tu odluku brižno brinu moji dragi ukućani i hvala im na tome. Hvala Hani što čitam i više od jedne bajke tjedno. Hvala Nini što mi svakodnevno masira živce. Hvala mom voljenom koji mi s vremena na vrijeme uspije podići kosu na glavi. 

4.
Jedne godine čak sam donijela odluku da neću donositi novogodišnju odluku, ali onda mi je pametnjakovićka Nina mudro napomenula da je i nedonošenje odluke - odluka. To je to masiranje živaca o kojem vam pričam. 

E pa, mijenjam ploču! Ove godine donosim odluku što NEĆU raditi tijekom godine. 

Za početak, NEĆU se držati svog rasporeda za čišćenje snijega. Ako i odluči ikada pasti. Pripremila sam se i za najgori scenarij: kupila sam nekoliko vrećica Lino Lada pillowsa koje ću ostaviti susjedinom sinu studentu uz zahvalu što će očistiti umjesto mene. 

NEĆU vjerovati mužu kad mi kaže da sam i ovako mršava, i s ova dva šlaufića viška. Svaku večer ću uz tv na barem 15 minuta sjesti na taj sobni bicikl. 

Ove godine NEĆU dopustiti da štednja postane bankomat. Staklenke ću reciklirati čim ih ispraznimo, a kovanicama iz novčanika jednom mjesečno platiti manikuru. 

Možda ove godine upali ova obrnuta psihologija. Sretno nam svima…

 

                                                                                                   Voli vas J. 

Prethodni blog: Blog jedne mame - Ho-ho-hoću odmor