Pitate se možda kako izgleda najromantičniji dan u godini s četvero djece? Joj mene - s troje djece... Zaboravim tu i tamo da je moj dragi odrastao čovjek.

Ma odmah ću vam reći - više je ValentSLINAVO nego Valentinovo! Iako, moram priznati, imam neki osjećaj da će ove godine priča biti malo drugačija.

Čujem da nešto šuška sa strane, a nije Nina sa svojom Lino flips vrećicom. Čujem kako moje Valentinovo, ili ti ga, moj dragi odrastao čovjek priča na mobitel, raspituje se o datumima oko 14. veljače. Ja, naravno, bez njegova znanja, prisluškujem koliko mogu. Ne zato što mu ne vjerujem, nego baš naprotiv. Previše ga volim pa me sve zanima - znate kako je to...

I tako jučer čujem ženski glas kako mu odgovara. Sad… Svaka žena bi odmah pomislila: Tko je to!? - ali ja nisam svaka žena. Ja sam žena, majka četvero, to jest, troje djece. A što je jedna takva superžena odmah pomislila? - Daj Bože da traži dadilju!

Svi dokazi su tu: raspituje se o datumima negdje oko Valentinova, Hana je dovoljno velika da pronađemo dadilju - taman će joj Nina praviti društvo i zanimaciju. Dijete ionako ima previše energije, mislim, to je normalno, nemojte me sada pogrešno shvatiti. A Danijel mi nešto spominje svoju simpatiju. Jutros mi je za doručkom uz Čokolino rekao da mu se sviđa jedna prijateljica iz razreda i pitao me za savjet.

- Mama, kako najbolje pozvati nekoga van za Valentinovo? - pita Danijel s blagim sjajem u očima.

Ja već gotova. Ni na kraj pameti bilo kakav konkretan i konstruktivan odgovor, nego samo misao kako moje prvo dijete ulazi u svijet ljubavi. A, u ovo vrijeme, stvarno moraš biti ekstra kreativan za osmišljavanje dejta.

- Pitaj svog tatu za savjet, on je oduvijek bio izvanredan u Valentinovu - odgovorim Danijelu iz dva razloga.

Prvi razlog: stvarno je istina. Sjećam se silnih Valentinova, godišnjica, ali i običnih dana. Taj čovjek oduvijek je znao kako ja dišem, kako me usrećiti. Drugi razlog: nažalost, postoji mogućnost da ono što sam načula od njegovih razgovora nije dadilja! Pa će ga ovo pitanje možda podsjetiti na sva Valentinova koja smo proveli zajedno prije nego što se pretvorio u Valent(sl)inovo.

Mislim da će to biti jedan zanimljiv razgovor, a u najgorem slučaju, barem će netko otići na dejt.

Voli vas J.

Prethodni blog: Buđenje zimskih mama