Detalji su izuzetno bitni, stoga donosimo savjete na što sve treba paziti i kako sobu najbolje urediti. 

Pripremite dječji krevetić ili kolijevku

Vaša će beba prvih mjeseci provoditi puno vremena u krevetiću, i tijekom dana i tijekom noći. Zato je važno da krevetić bude napravljen prema standardima sigurnosti i udobnosti. Idealan krevetić u podnožju ima ladicu koja odlično služi za rezervne pakete pelena, vlažnih maramica ili posteljine. Krevetić postavite dalje od grijaćeg tijela ili prozora.

Odaberite dobar madrac i odgovarajuću posteljinu  

Madrac za vašeg malog pospanca treba biti napravljen od antialergijskih materijala. Radije birajte tvrđi nego mekši, a svojom veličinom treba stati u krevetić tako da sjeda ne više od dva prsta od ruba krevetića. Uz madrac, trebat će vam i barem dva kompleta posteljine. Birajte onu bez strukture (reljefa).

Lino savjet

Za ljeto se savjetuje tanka, pamučna posteljina i prekrivač, a za zimu posteljina od flanela i topla vreća za spavanje.

 

Osigurajte zaštitnu ogradu za krevetić

Čim se beba krene okretati po krevetiću, postoji mogućnost da će udariti glavicom, nogom ili rukom u ogradu. Zato je poželjno postaviti zaštitnu, mekanu ogradu. Takva ograda treba pokrivati tri stane kreveta, a na tržištu postoje ogradice koje u sebi imaju praktične, ušivene džepove.

Komoda – najbolji način za previjanje 

Najpraktičnije postolje za previjanje djeteta je komoda za previjanje s ladicama. U njih možete staviti sve što vam treba – pelene, kreme, šampone, fiziološke otopine, gaze, pamučne ručnike i sl. Na tržištu postoje i komode za previjanje djece koje u sebi imaju i kadu za kupanje, što se pokazalo veoma praktičnim rješenjem.

Uz komodu, potrebno je pripremiti i ostavu za pelene. To može biti običan ormarić ili spremište ispod kreveta. Pazite da uvijek imate zalihu pelena kod kuće, ali ne kupujte više od 2-3 većih paketa odjednom. Vaša beba raste puno brže nego što isprva mislite.

Slušajte bebu putem baby monitora

Baby monitori koji imaju dvije jedinice dopuštaju vam da slušate svoje dijete bez obzira na to gdje u domu se nalazite. Pazite pri izboru monitora jer rad nekih ometaju frekvencije mobilnih uređaja, električnih i mikrovalnih pećnica pa čak i automatskih garažnih vrata.

I bebe trebaju svoj ormar   

Dobro organiziran vlastiti ormar za vašu bebu olakšat će vam svakodnevicu. Djetetovu odjeću slažite tako da veće brojeve stavljate na stražnji dio polica. Tako će vam veći bodi biti nadohvat ruke, kad shvatite da je vaš mališan zeru veći.

Evo što će vam još dobro doći:

  • Posebno dizajnirana kanta olakšat će vam zbrinjavanje pelena
  • Noćna lampa koja blago osvjetljava prostoriju bit će praktična za previjanje i hranjenje
  • Policu za knjige punite štivom za laku noć. Važno je djeci čim ranije čitati.
  • Kutije za igračke postoje s razlogom. Prvenstveno usvajanje dobrih navika. 
  • Djeca vole glazbu pa pribavite mini glazbenu liniju koja je lako prenosiva
  • Odaberite i ugodnu fotelju za ljuljanje. Dobro će vam doći kad vas savlada umor.
  • Termometar kojim pratite mjerenje temperature sobe izuzetno je važan
  • Njihaljka će dobro poslužiti kad kuhate ili obavljate druge poslove
  • Mobil je često prva igračka za najmanje. Pričvrstite ga na sredinu ili kraj krevetića.