Tko može odoljeti vikendu u prirodi? - komentira moj zakoniti zabijajući posljednji šatorski klin osiguravajući nam budući dom za nekoliko narednih noći.
- Trebam negdje stati u red ili? - odgovorim mu blago sarkastičnog prizvuka.

Njemu kampiranje zvuči kao odmor iz snova - mir, tišina, priroda… Bez gadgeta i prikovanosti uz male ekrane. 

I meni zvuči kao odmor iz snova, ako u snove ubrajamo noćne more. Leteći insekti i bube koje nisu samo u glavi, spavanje na tvrdom podu, nedovoljna količina hlada, premalo struje za sve potrebne punjače… Ali ponekad iz ljubavi radimo stvari koje inače ne bismo.

- Lijepo je ovako povremeno priuštiti si vikend bez klinaca i nešto samo za sebe - sretno prokomentira i zagrli me
- Vidim, netko je baš raspoložen - odgovorim 
- Kako ne bih bio? Slušaj ove divne zvukove cvrkuta ptica. Da si mi dala da naručim onu knjigu o raspoznavanju ptica sad bi ti mogao sa sigurnošću reći koja ptica nam veselo pjeva. Ali ne, ti smatraš da bi to bilo trošenje novaca i da je skroz beskorisno…

Naravno da je trošenje novca i da je beskorisno. Poznavajući njega, knjiga bi stajala na polici sa svim ostalim knjigama i skupljala prašinu. Uostalom, da ga toliko zanimaju ptice, iste bi proučavao na internetu. Ali zanimaju ga ovako jednom godišnje dok 10 minuta sjedi u prirodi - mislila sam u sebi bez snage za raspravu.

- Baš se osjećam povezan s prirodom - nastavio je - Možemo ispred šatora na dekici kartati u pranje suđa nakon večere. Bez popuštanja - nadoveže se i namigne mi.

- Ja za večeru jedem Lino Ladu na žlicu, ne znam za tebe - odgovorim mu vadeći iz torbe duo u navijačkom izdanju. 
- Oho, pa kud prije navijačko izdanje? - iznenađeno upita
- Kako misliš kud prije? - čudim se
- Pa prvenstvo je tek za mjesec dana
- Čuj, ne znam koje godine, ali ove sigurno ne. Pa od 11.6. do 11.7. je. Ili? - sad već nesigurno odgovaram jer se još nikad nije dogodilo da ja znam o nogometu išta više nego moj suprug. Zapravo, išta više nego itko, ali SLUČAJNO sam načula Dančijev razgovor i dogovore s frendovima oko gledanja tekmi.
- Koji je danas datum? - upita izbezumljeno ljubav mog života očigledno izgubljen u cvrkutu ptica
- 11.6.2021., srećo. I to cijeli dan. - spremno odgovorim

(…)

Ležim pred šatorom izvaljena na dekicu, slušam glasanje ćuka s obližnjeg drveta i gledam zvjezdano nebo. Uživanje u miru i tišini povremeno prekine glasan uzvik mog ljubljenog i ostale ekipe s terase obližnjeg kafića dok gledaju utakmicu.

                                                                                           Voli Vas J.

Prethodni blog: Majčinstvo (ni)je dar